Objavljeno: 20.04.2017. | Kategorija: Prvenstvo BIH (M)

Liga za opstanak: Leotar od naredne sezone u nižem rangu takmičenja

Košarkaši Leotara pobjedom su se oprostili od ove sezone, ali i od elitnog Prvenstva BiH za muškarce. Trebinjci su sinoć na domaćem terenu savladali ekipu Širokog sa 78:77, ali je to bio pirov trijumf za domaćine.

Leotar je sezonu završio sa 23 boda, koliko ima i Mladost iz Mrkonjić Grada, ali se zbog lošijeg međusobnog skora Trebinjci sele u niži rang takmičenja naredne godine.

Do pobjede u posljednjem, desetom kolu Lige za opstanak, sinoć su došli i košarkaši Bošnjaka, koji su slavili u Mrkonjić Gradu rezultatom 85:77.

U ovom kolu slobodna je bila ekipa Građanskog.

Foto: www.sportsport.ba


Novi prvak Bosne i Hercegovine je - Igokea

Objavljeno: 20.05.2017.

Igokea je odbranila titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Aleksandrovčani su večeras u Laktašima savladali Bosnu rezultatom 96:72 i sa 3:2 u finalnoj seriji osvojili šampionsku titulu.

opširnije

Pehar čeka na novog prvaka - Bosna ili Igokea?

Objavljeno: 19.05.2017.

Igokea ili Bosna? Koja od ove dvije ekipe će prigrliti šampionski pehar saznaćemo sutra veče, kada je na programu peta, odlučujuća utakmica finala play off-a Prvenstva BiH za muškarce.

opširnije

Bosna izjednačila u finalnoj seriji - majstorica u Laktašima odlučuje o novom prvaku BiH

Objavljeno: 17.05.2017.

Košarkaši Bosne savladali su sinoć Igokeu rezultatom 90:81 i izjednačili na 2:2 u finalnoj seriji play off-a Prvenstva BiH. Aleksandrovčani su tako propustili prvu meč loptu za odbranu šampionske titule, pa će o novom prvaku naše zemlje odlučivati majstorica u Laktašima.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1