Novosti


Liga 10 kroz brojke: Draško Knežević MVP prve faze takmičenja

| Kategorija: Prvenstvo BIH (M)

Liga 10 kroz brojke: Draško Knežević MVP prve faze takmičenja

Proteklog vikenda završena je prva faza takmičenja u Prvenstvu BiH za muškarce. Utakmicama 18. kola okončano je takmičenje u Ligi 10, gdje je najbolja bila sarajevska Bosna Royal, koja je prvi krug nadmetanja završila na čelnoj poziciji na tabeli sa skorom od 14 pobjeda i četiri poraza.

U timskoj konkurenciji Ligu 10 obilježio je tim Dušana Gvozdića, a kada je u pitanju pojedinačna statistika, ubjedljivo najbolji u ovoj fazi takmičenja bio je prvotimac Zrinjskog, Draško Knežević.

MVP Lige 10

Plejmejker mostarskog tima je prema svim statističkim parametrima bio najbolji, pa je na kraju zasluženo ponio titulu MVP igrača Lige 10, sa valorizacijom od ukupno 411 indexnih poena, 22.8 po utakmici.

Drugo mjesto na listi najkorisnijih igrača prve faze takmičenja zauzeo je Bojan Pelkić, "sedmica" trebinjskog Leotara, koji je imao ukupnu valorizaciju od 381 indexnog poena, 21.2 po meču.

Treće mjesto pripalo je prvotimcu Mladosti, Bojanu Stanojeviću, koji je ostvario valorizaciju od 332 indexna poena, 18.4 po utakmici.


Bojan Pelkić (Swisslion Leotar)

Najbolji strijelci Lige 10

Draško Knežević je i najbolji poenter Lige 10, sa ukupno 375 poena, što je u prosijeku 20.8 po meču.

Na drugom mjestu, sa ukupno 297 poena je Danilo Negovanović iz Građanskog, koji je prosiječno bilježio 16.5 poena po utakmici.

Bojan Pelkić nalazi se na trećem mjestu sa 272 poena, što je u prosijeku 15.1 poen po meču.


Danilo Negovanović (Građanski)

Najbolji skakači Lige 10

Najbolji skakač prve faze takmičenja Prvenstva BiH za muškarce je mladi bh. reprezentativac i član sarajevskih Sparsa, Ibrahim Durmo koji je ukupno zabilježio 138 skokova, u prosijeku 7,7 po utakmici.

Bojan Stanojević nalazi se na drugom mjestu sa šest skokova manje - 132, što je u prosijeku 7.3 po meču.

Treće mjesto zauzeo je Bojan Pelkić koji je upisao ukupno 125 skokova, odnosno 6.9 po utakmici.


Ibrahim Durmo (Spars Ziraat Bank)

Najbolji asistenti Lige 10

Titula najboljeg asistenta pripala je MVP igraču Lige 10, Drašku Kneževiću, koji je zabilježio ukupno 115 dodavanja, 6.4 po meču.

Drugo mjesto pripalo je prvotimcu Širokog, Janu Močniku koji je upisao samo asistenciju manje - 114, ali je odigrao ukupno 16 mečeva, pa je u prosijeku bilježio 7.1 dodavanje po utakmici.


Jan Močnik (Široki)

Statistika 18. kola Lige 10

MVP 18. kola Lige 10 je, ko bi drugi neko Draško Knežević, koji je meč protiv Građanskog završio sa valorizacijom od čak 46 indexnih poena. Za njim su mladi igrač Sparsa Ibrahim Durmo sa 28 indexnih poena, te Miloš Marković sa 26.

Plejmejker Zrinjskog je bio i najbolji strijelac kola sa 34 poena. Mujo Tuljković iz Bošnjaka je upisao 23, dok je poen manje zabilježio prvotimac Građanskog, Miloš Marković.


Draško Knežević (Zrinjski)


Kada su u pitanju skokovi, u posljednjem kolu Lige 10 najbolji je bio centar Kaknja Emir Zimić sa 15 skokova. Drugu pozicije dijele Dragomir Marojević iz Građanskog i Bojan Stanojević sa 12 uhvaćenih lopti.

Najbolji asistent 18. kola bio je Vedran Princ iz Zrinjskog koji je zabilježio 14 dodavanja, a sa devet asistencija na drugom mjestu nalazi se Draško Knežević. Treće mjesto zauzeo je Jan Močnik sa jednim dodavanjem manje.

Foto: www.klix.ba, www.bhbasket.ba, www. bljesak.info, www.sportsport.ba