Objavljeno: 12.05.2017. | Kategorija: Prvenstvo BIH (M)

Finalna serija se nastavlja - ko će prvi do druge pobjede?

Finalna serija Prvenstva BiH za muškarce nastavlja se sutra. Ko će prvi do druge pobjede - Igokea ili Bosna?

Obje ekipe zabilježile su po jednu pobjedu i to na svom terenu. Igokea je slavila u prvom meču u Aleksandrovcu sa 87:71, dok je u srijedu Bosna izjednačila na 1:1, porazivši aktuelnog prvaka u Skenderiji rezultatom 76:71.

Uloga favorita i dalje pripada Igokei, ali Studenti su pokazali da ove sezone sa njima nema šale. Aleksandrovčani će morati dobro da se pomuče ukoliki žele odbraniti titulu.

Ono što je sigurno jeste da će obje ekipe sutra ići na sve ili ništa, te da nas od 20.15 časova, za kada je zakazan treći finalni susret u Aleksandrovcu, očekuje dobra košarka.

Utakmicu Igokea - Bosna direktno će prenositi BHRT.

Foto: www.klix.ba


Novi prvak Bosne i Hercegovine je - Igokea

Objavljeno: 20.05.2017.

Igokea je odbranila titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Aleksandrovčani su večeras u Laktašima savladali Bosnu rezultatom 96:72 i sa 3:2 u finalnoj seriji osvojili šampionsku titulu.

opširnije

Pehar čeka na novog prvaka - Bosna ili Igokea?

Objavljeno: 19.05.2017.

Igokea ili Bosna? Koja od ove dvije ekipe će prigrliti šampionski pehar saznaćemo sutra veče, kada je na programu peta, odlučujuća utakmica finala play off-a Prvenstva BiH za muškarce.

opširnije

Bosna izjednačila u finalnoj seriji - majstorica u Laktašima odlučuje o novom prvaku BiH

Objavljeno: 17.05.2017.

Košarkaši Bosne savladali su sinoć Igokeu rezultatom 90:81 i izjednačili na 2:2 u finalnoj seriji play off-a Prvenstva BiH. Aleksandrovčani su tako propustili prvu meč loptu za odbranu šampionske titule, pa će o novom prvaku naše zemlje odlučivati majstorica u Laktašima.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1