Novosti


Brown MVP devetog kola Lige za prvaka

| Kategorija: Prvenstvo BIH (M)

Brown MVP devetog kola Lige za prvaka

Prvotimac Slobode Devonte Devon Brown je najkorisniji igrač devetog kola Lige 6 za prvaka. Bek Tuzlaka u subotu je vodio svoj tim do važne pobjede nad Kaknjem, kojom su izabranici Velimira Gašića ovjerili plasman u play off.

Brown je u ovom susretu ubacio 18 poena, upisao osam skokova, sedam asistencija i tri osvojene lopte, te je sa valorizacijom od 33 indexna poena zasluženo ponio titulu MVP igrača kola.

Najefikasniji igrač devetog kola Lige za prvaka je Draško Knežević iz Zrinjskog sa 28 poena. Drugo mjesto pripalo je iskusnom Stefanu Đorđeviću iz Sparsa koji je protiv Bosne zabilježio 20 poena, dok treće mjesto, sa po 18 postignutih poena, dijele Devonte Brown, James Robinson i Vladimir Đorđević.

Kada su u pitanju skokovi, najbolji je bio Maksim Šturanović iz Bosne sa 10 uhvaćenih lopti. Po osam skokova u ovom kolu zabilježili su Devonte Brown, James Robinson i Božo Đurasović.

Najbolji asistent devetog kola je prvotimac Zrinjskog Vedran Princ, koji je u meču protiv Igokee upisao osam dodavanja. Sedam je zabilježio Brown, dok se na trećem mjestu nalazi Zlatko Jovanović iz Sparsa sa šest asistencija.

Foto: Tuzla live