Objavljeno: 31.08.2017. | Kategorija: Ostalo

Zurapović i Obradović dijele pravdu na 40. Eurobasketu

Danas zvanično počinje 40. Evropsko prvenstvo za seniore. Po drugi put u istoriji, prvenstvo će se održati u četiri zemlje - Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. Naša reprezentacija, nažalost, nije izborila učešće na smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta, ali će Bosna i Hercegovina svakako imati svoje predstavnike na ovom Eurobasketu.

FIBA arbitrima iz naše zemlje - Petru Obradoviću i Ademiru Zurapoviću, pripala je čast da sude najveće evropsko košarkaško takmičenje.

Za nacionalnog instruktora pri FIBA Petra Obradovića, ovo će biti ukupno četvrto Evropsko prvenstvo, dok je Zurapoviću 40. Eurobasket osmi koji će odsuditi u svojoj karijeri (sedam EP za muškarce, jedno EP za žene).

Petar Obradović u prvom krugu takmičenja sudiće u Finskoj, gdje je smještena A grupa, u kojoj se nalaze reprezentacije Slovenije, Poljske, Islanda, Francuske, Grčke i Finske.

Zurapović će u suditi grupu B koja je smještena u Tel Avivu, a u kojoj se nalaze Njemačka, Ukrajina, Litvanija, Gruzija, Italija i Izrael.Pozivom da dijele pravdu na na 40. Evropskom prvenstvu ukazana je velika čast Obradoviću i Zurapoviću, ali i KS BiH i bh. košarci uopšte. Bh. arbitri od 2001. godine stalni su učesnici završnica velikih evropskih takmičenja i nadamo se da će se ovaj kontinuitet nastaviti i u budućnosti, te da će Obradović i Zurapović i ove godine na najbolji način predstaviti naš Savez i državu Bosnu i Hercegovinu.

Podsjećamo, ovog ljeta Zurapović je već sudio Evropska prvenstva A divizije - U20 u Grčkoj, U18 u Slovačkoj i U16 u Podgorici, dok je Obradović pravdu dijelio na EP A divizije U20 u Grčkoj, te u mečevima pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.


Veliko priznanje za bh. košarku: Obradović i Zurapović sude završnicu Eurobasketa

Objavljeno: 10.09.2017.

Mečevima osmine finala, u Istanbulu je juče počela eliminaciona faza takmičenja na 40. Evropskom prvenstvu, koje je po drugi put u istoriji održano u četiri zemlje - Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

opširnije

Duško Vujošević u intervjuu za beogradski Nedeljnik: Igrači sa ovih prostora rade više i bolje od drugih

Objavljeno: 07.09.2017.

"Pao je 14. kilometar, ali Kadinjača nikad neće." Ako bi se pisala pjesma o životu Duška Vujoševića, tako bi vjerovatno glasio refren (uostalom, i grupa "Grobarski treš romantizam" kreirala je predstavu njemu posvećenu sa naslovom "Kadinjača").

opširnije

Promjene službenih pravila

Objavljeno: 04.09.2017.

Na sastanku koji je održan u julu mjesecu, FIBA Središnji odbor odobrio je nekoliko promjena pravila, koja će se primjenjivati od 1. oktobra.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1