Objavljeno: 20.02.2017. | Kategorija: Ostalo

NBA All star: Meč koji je ušao u istoriju

Utakmicom između Istoka i Zapada noćas je u New Orleansu završen najveći košarkaški spektakl na svijetu, NBA All star vikend. Ovaj meč ušao je u istoriju po broju postignutih poena, s obzirom da je Zapad slavio protiv Istoka nevjerovatnim rezultatom - 192:182.

To nije bio jedini rekord koji je kasno sinoć zabilježen u New Orleansu. MVP susreta, Anthony Devis, zabilježio je čak 52 poena, čime je srušio rekord slavnog Wilta Chamberlaina nakon 55 godina. Chambarlain je tada upisao deset poena manje - 42.

U istoriju je ušao i LeBron James, koji je postao prvi košarkaš koji je na All star utakmicama postigao 300 poena (noćas je upisao 23 koša).

Pored svih oborenih rekorda, čak je triple-double učinak Kevina Duranta (21 poen, 10 skokova, 10 asistencija) djelovao neprimijetno, kao i fantastična zakucavanja Giannisa Antetokounpoa, koji je bio najbolji u ekipi Istoka sa 30 postignutih poena.

Foto: Epa


Na današnji dan: Bosna u Grenoblu osvojila tutulu evropskog klupskog prvaka (VIDEO)

Objavljeno: 05.04.2017.

Na današnji dan, prije tačno 38 godina, ime KK Bosna i tadašnje Jugoslavije po prvi put je upisano na košarkaškoj mapi Evrope. Studenti su 5. aprila te davne 1979. godine, u Grenoblu osvojili titulu prvaka Evrope, savladavši u finalu italijanski Emerson Vareze sa 96:93.

opširnije

Halimić nakon posjete Nurkiću: U Portlandu će zbog Jusufa učiti bosanski jezik

Objavljeno: 13.03.2017.

Biti samo spomenut u istoj rečenici sa Šakilom O'Nilom i Čarlsom Barklijem velika je stvar, a kamoli tek postići ostvarenje kakvo su u posljednjih tridesetak godina imale samo ove dvije legende američke NBA i svjetske košarke.

opširnije

Tarik i Neira perspektivni sportisti Kantona Sarajevo

Objavljeno: 02.03.2017.

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine Neira Alispahić i Tarik Biberović dobili su priznanja za perspektivne sportiste Kantona Sarajevo.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1