Objavljeno: 20.02.2017. | Kategorija: Ostalo

NBA All star: Meč koji je ušao u istoriju

Utakmicom između Istoka i Zapada noćas je u New Orleansu završen najveći košarkaški spektakl na svijetu, NBA All star vikend. Ovaj meč ušao je u istoriju po broju postignutih poena, s obzirom da je Zapad slavio protiv Istoka nevjerovatnim rezultatom - 192:182.

To nije bio jedini rekord koji je kasno sinoć zabilježen u New Orleansu. MVP susreta, Anthony Devis, zabilježio je čak 52 poena, čime je srušio rekord slavnog Wilta Chamberlaina nakon 55 godina. Chambarlain je tada upisao deset poena manje - 42.

U istoriju je ušao i LeBron James, koji je postao prvi košarkaš koji je na All star utakmicama postigao 300 poena (noćas je upisao 23 koša).

Pored svih oborenih rekorda, čak je triple-double učinak Kevina Duranta (21 poen, 10 skokova, 10 asistencija) djelovao neprimijetno, kao i fantastična zakucavanja Giannisa Antetokounpoa, koji je bio najbolji u ekipi Istoka sa 30 postignutih poena.

Foto: Epa


Domaći uz domaće i u 2017: Ella oficijelna voda košarkaških reprezentacija

Objavljeno: 07.06.2017.

Voda Ella i ove godine će biti zvanično piće svih košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine.

opširnije

Selektori Mara Lakić-Brčaninović i Goran Lojo gostovali na FTV

Objavljeno: 01.06.2017.

Selektor ženske U20 reprezentacije Mara Lakić-Brčaninović i selektor ženske U18 reprezentacije Goran Lojo, gostovali su sinoć u emisiji Sport nakon Dnevnika na FTV.

opširnije

Potpredsjednik KS BiH Sejo Bukva gostovao na TV SA (VIDEO)

Objavljeno: 24.05.2017.

Potpredsjednik KS BiH gospodin Sejo Bukva gostovao je u ponedjeljak u emisiji Sport magazin na TV SA.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1