Objavljeno: 20.02.2017. | Kategorija: Ostalo

NBA All star: Meč koji je ušao u istoriju

Utakmicom između Istoka i Zapada noćas je u New Orleansu završen najveći košarkaški spektakl na svijetu, NBA All star vikend. Ovaj meč ušao je u istoriju po broju postignutih poena, s obzirom da je Zapad slavio protiv Istoka nevjerovatnim rezultatom - 192:182.

To nije bio jedini rekord koji je kasno sinoć zabilježen u New Orleansu. MVP susreta, Anthony Devis, zabilježio je čak 52 poena, čime je srušio rekord slavnog Wilta Chamberlaina nakon 55 godina. Chambarlain je tada upisao deset poena manje - 42.

U istoriju je ušao i LeBron James, koji je postao prvi košarkaš koji je na All star utakmicama postigao 300 poena (noćas je upisao 23 koša).

Pored svih oborenih rekorda, čak je triple-double učinak Kevina Duranta (21 poen, 10 skokova, 10 asistencija) djelovao neprimijetno, kao i fantastična zakucavanja Giannisa Antetokounpoa, koji je bio najbolji u ekipi Istoka sa 30 postignutih poena.

Foto: Epa


Raza među velikanima - Mujanovićeva u FIBA Kući slavnih

Objavljeno: 01.10.2017.

Proslavljena bh. košarkašica Razija Mujanović sinoć je zvanično primljena u FIBA Kuću slavnih.

opširnije

Veliko priznanje za bh. košarku: Obradović i Zurapović sude završnicu Eurobasketa

Objavljeno: 10.09.2017.

Mečevima osmine finala, u Istanbulu je juče počela eliminaciona faza takmičenja na 40. Evropskom prvenstvu, koje je po drugi put u istoriji održano u četiri zemlje - Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

opširnije

Duško Vujošević u intervjuu za beogradski Nedeljnik: Igrači sa ovih prostora rade više i bolje od drugih

Objavljeno: 07.09.2017.

"Pao je 14. kilometar, ali Kadinjača nikad neće." Ako bi se pisala pjesma o životu Duška Vujoševića, tako bi vjerovatno glasio refren (uostalom, i grupa "Grobarski treš romantizam" kreirala je predstavu njemu posvećenu sa naslovom "Kadinjača").

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1