Zanimljivo: Na današnji dan Naismith napisao prva košarkaška pravila

Objavljeno: 21.12.2016.

Tvorac košarke, Kanađanin James Naismith, 21. decembra 1891. godine napisao je prva pravila košarkaške igre.

opširnije

Đonlagiću i Brčaninovićevoj priznanja od Nezavisnih novina i BHRT

Objavljeno: 16.12.2016.

Dugogodišnji košarkaški radnik i član UO KS BiH, dr Mirsad Đonlagić dobio je nagradu za životno djelo, dok je naša mlada reprezentativka Melisa Brčaninović proglašena za najperspektivniju sportistkinju. Tako je odlučio stručni žiri na čelu sa gospodinom Žarkom Varajićem, a priznanja su uručena sinoć na ceremoniji Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

opširnije

Begoviću i Musi priznanje od Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine

Objavljeno: 09.12.2016.

U organizaciji Olimpijskog komiteta BiH sinoć je održana manifestacija Izbor sportiste godine 2016. na kojoj su priznanja dobili i predstavnici košarkaškog sporta.

 

opširnije

Bećiragić: Sve dok ne postaneš trener, ne znaš koliko trener voli svog igrača

Objavljeno: 10.10.2016.

Iako je relativno još uvijek mlad trener, njegova predavanja su bila među najzanimljivijima na trenerskom seminaru KS BiH.
Bivša legenda Bosne i one prve, posljeratne reprezentacije BiH, Adis Bećiragić, iznio je svoje zanimljivo stanovište i filozofiju trenerskog posla na seminaru koji je u subotu završen na Ilidži.

opširnije

Ivković: Kvalitetna nacionalna liga je jedini garant uspjeha

Objavljeno: 09.10.2016.

Jedan od najvećih i najpriznatijih košarkaških stručnjaka ne samo na ovim prostorima već i u Evropi i svijetu, Dušan Duda Ivković bio je jedan od predavača na trenerskom seminaru koji je organizovao KS BiH.
Iskoristili smo njegov boravak u Sarajevu i razgovarali o tome šta je obilježilo njegovu trenersku karijeru, koliko je bila teška odluka da se penzioniše, te šta za njega predstavlja naš glavni grad.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1