Objavljeno: 12.01.2017. | Kategorija: Mlađe kategorije

Djevojčice odradile kontrolne treninge na Ilidži, sutra na redu dječaci

Mlade košarkašice, buduće reprezentativke Bosne i Hercegovine, danas su se okupile na Ilidži, u sklopu akcije koju je pokrenuo KS BiH.

Djevojčice, njih 27, iz Travnika, Konjica, Viteza, Tuzle, Teslića i okoline Sarajeva odradile su danas dva treninga i pokazale svoje umijeće klupskim trenerima i koordinatorima akcije.

Sa osmijehom na licu odradile su treninge i svima njima je želja da jednog dana obuku dres sa nacionalnim grbom i budu nosioci igre naše reprezentacije.

Mlade košarkašice, rođene 2002. godine i mlađe, ujutru će odraditi još jedan trening, a onda će na Ilidži ustupiti mjesto svojim kolegama, košarkašima.

Dječaci iz Viteza, Tešnja, Travnika, dijela Hercegovine i okoline Sarajeva također će odraditi tri treninga pod vođstvom klupskih trenera i koordinatora akcije za dječake, Sabahudina Bašovića.

Na spisku mladih igrača rođenih 2004/2005. godine nalazi se 19 imena i to su:

Petar Šušnjar (Posušje), Slaven Grubišić (Posušje), Gabrijel Biško (Posušje), Kerim Mandra (Kakanj), Džan Ejubović (Travnik), Luka Dragić (Travnik), Arfan Hotić (Gradina Tešanj), Aldin Jahić (Gradina Tešanj), Aleksandar Slijepčević (Servitium), Mensur Čavak (Promo D. Vakuf), Ajnur Hasanić (Maglaj), Jovan Jovanović (Modriča), Anes Hodžić (Kengur), Anes Pezar (Kengur), Ivan Galić (Široki), Luka Kraljević (Široki), Daniel Matijanić (Prvi Koš), Marin Marin (Prvi Koš).

Ovo je drugo kontrolno testiranje mladih igrača sa prostora čitave Bosne i Hercegovine koje je pokrenuo KS BiH, sa ciljem da se napravi prava baza koja će biti osnov za selektiranje omladinskih reprezentacija u Budućnosti.

Nakon Sarajeva i Ilidže, naredna okupljanja biće organizovana u Bijeljini i Posušju.


Završeni kontrolni treninzi u Bijeljini

Objavljeno: 22.01.2017.

Utakmicom protiv KK Budućnost, danas je u Bijeljini završeno još jedno kontrolno okupljanje U14 reprezentacije BiH.

opširnije

Nastavlja se akcija KS BiH - ovog vikenda okupljanje u Bijeljini

Objavljeno: 20.01.2017.

Akcija testiranja mladih igrača sa područja čitave Bosne i Hercegovine, koju je početkom ove godine pokrenuo KS BiH, nastavlja se ovog vikenda u Bijeljini.

opširnije

Dječaci odradili prve treninge na Ilidži

Objavljeno: 13.01.2017.

U hotelu "Holywood" na Ilidži danas je bilo živo. Ispratili smo djevojčice koje su završile testiranje, a dočekali dječake iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1