Novosti


Crvena Zvezda i Cedevita u finalu ABA lige

| Kategorija: Međunarodna takmičenja

Crvena Zvezda i Cedevita u finalu ABA lige

Pobjedom nad Budućnosti sa 82:59, košarkaši Crvene Zvezde sinoć su izborili plasman u finale regionalne ABA lige.

Beograđani su u majstorici polufinala bili dominantni na parketu, kontrolisali igru tokom čitavog meča i na kraju zasluženo stigli do pobjede.

Bh. reprezentativac u redovima Budućnosti, Nemanja Gordić sinoć je u Beogradu pružio solidnu partiju. Ubacio je osam poena za 27 minuta koliko je proveo na parketu, a upisao je i pet skokova i četiri asistencije. Meč je na kraju završio sa valorizacijom od devet indexnih poena.

Finale su još u nedjelju izborili košarkaši Cedevite, koji su u Zagrebu porazili Partizan sa 87:78 i sa skorom od 2:1 u polufinalnoj seriji, zakazali okršaj sa Crvenom Zvezdom u finalu.

"Crno-beli" su se dobro držali većim dijelom utakmice, ali su domaći, najviše zahvaljujući seriji poena našeg mladog reprezentativca Džanana Muse, na kraju stigli do trijumfa.

Musa je bio među najboljim pojedincima majstorice u Zagrebu sa 16 poena, koliko je postigao za 17 minuta koliko je proveo u igri. U svoju statistiku upisao je i dva skoka i jednu asistenciju, te je na kraju imao valorizaciju od 16 indexnih poena.

Finalna serija počinje u ponedjeljak i igra se na tri dobijene utakmice. Prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici imaće Crvena Zvezda.

Foto: www.aba-liga.com