Novosti


Trebinje preokretom do finala

| Kategorija: Liga mladih

Trebinje preokretom do finala

Kadetkinje Trebinja 03 napravile su večeras veliki podvig. Izabranice Milorada Nadaždina izborile su finale Lige mladih, savladavši nakon velikog preokreta ekipu Livna rezultatom 74:63.

Livno je dobro otvorilo utakmicu, imalo dvocifrenu prednost već u prvom poluvremenu. Trebinjke su pokušavale, ali u tom periodu nisu uspjele da pariraju protivniku. Međutim, u trećoj četvrtini došlo je do velikog preokreta.

Trebinje 03 pravi seriju od 28:0 za pet minuta i stiže do velike pobjede.

U redovima pobjedničke ekipe briljirala je Marija Kešeljević koja je ubacila 38 poena, dok je kod Livna najefikasnija bila Tanja Kesić sa 21 poenom.

Trener Trebinjki Milorad Nadaždin kaže da je njegovim djevojkama pošlo za rukom ono što mnogo većim ekipama nije.

- Zaista se ne sjećam da je u ovoj kategoriji neko u skorije vrijeme napravio ovakav rezultat. Mi smo u posljednja 32 sata odigrali četiri utakmice i opet smo našli snage za preokret. Za mene su ove djevojke već heroji i rezultat u sutrašnjoj utakmici me ne zanima nakon večeras. Mi smo sa Feniksom već igrali u pionirskoj konkurenciji, dobro se poznajemo i mislim da će biti dobra utakmica. Banjalučanke su odmornije, ali sam siguran da će moje djevojke, bez obzira na sve, dati svoj maksimum i sutra - kaže Nadaždin.